Plasarea tapetului pe peretii cu gresie este posibila, iar rezultatul final este extraordinar. Gresia este folosita in general pentru a acoperi peretii bailor si bucatariilor; pentru ca este un material care se intelege foarte bine cu umiditatea. Aceste medii se caracterizeaza prin concentrarea unor niveluri ridicate de umiditate si, datorita faptului ca placile nu sunt poroase, nu se deterioreaza sau se deterioreaza de-a lungul anilor.
In acest sens, porozitatea placii este unul dintre principalele motive pentru care multi oameni renunta sa le acopere cu tapet. Pe de alta parte, rosturile sau rupturile placilor nu ajuta ca finisajul hartiei sa fie perfect asa cum se asteapta. Cu toate acestea, tapetarea baii sau a bucatariei casei tale si schimbarea stilului este fezabila si nu va trebui sa spargi nimic.
Cum sa pui tapet pe peretii cu gresie?
Vom trece in revista pas cu pas intregul tapet pentru a aseza tapetul pe peretii de faianta si pentru a va face munca sa arate impecabil. Inainte de a incepe, dorim sa subliniem ca idealul ar fi sa folositi tapet de vinil sau vinil decorativ . Acest lucru se datoreaza faptului ca incorporeaza un strat de PvC (policlorura de vinil), care izoleaza umezeala si face aceasta hartie mult mai usor de curatat.
1. Tratati gresia
Nu putem aplica lipiciul direct pe faianta, deoarece nu va adera. Acesta este motivul pentru care trebuie sa pretratam placile.
Prima alternativa este aplicarea unui grund pentru toate tipurile de suprafete, pe care il puteti cumpara de la orice magazin de vopsea. Apoi, va trebui sa aplicati chit universal in rosturi, astfel incat intregul perete sa fie neted.
O alta optiune este sa puneti o umplutura ceramica, sa o lasati sa se usuce si sa aplicati grundul. Obiectivul acestui pas este de a oferi porozitate suprafetei pe care vom aplica lipiciul, pentru a fixa tapetul.
2. Asezati lipiciul de vinil
Cand suprafata placilor s-a uscat, dupa ce ati tratat-o in pasul anterior, aplicati adezivul vinilic pe toata zona in care urmeaza sa punem hartia. Ideal ar fi sa cumperi coada care vine deja pregatita pentru aceasta functie .
Nu tapetati zona dusului; deoarece primeste apa direct si ar putea deteriora tapetul chiar daca este de vinil. Si acelasi lucru este valabil si pentru bucatarie. Nu uitati sa alegeti o hartie mai groasa, astfel incat sa fie mai rezistenta.
3. Intariti cu silicon
In pasul urmator, este esential sa plasati silicon neutru pentru bucatarii si bai, in special in imbinari si margini. Acest lucru se face astfel incat hartia sa nu se desprinda. Gata!
Materialele de care veti avea nevoie
- chit si o mistrie pentru a-l aplica
- grund
- clei de vinil preparat
- tapet de vinil
Avantajele tapetului
Nu degeaba tapetul este atat de la moda si a devenit favoritul designerilor si decoratorilor. Utilizarea sa are multe avantaje si acestea sunt cateva pe care vrem sa le impartasim cu tine.
1. Usor de instalat
Desi exista profesionisti care te-ar putea ajuta, in general, instalarea tapetului este ceva ce poti face singur, atata timp cat ai putin timp si dorinta.
2. Varietate de modele
Exista tot mai multe modele de tapet pe care le putem gasi pe piata. Fie ca sunt simple, florale, abstracte, texturate sau chiar stralucitoare , cu siguranta il vei gasi pe cel care se potriveste cel mai bine stilului casei tale. La fel, materialele sunt diverse si exista vinil, adezivi, tesaturi etc.
3. Finisaj perfect
In functie de grosimea hartiei, odata asezat vei fi capabil sa ascunzi pete si imperfectiuni minore de pe peretii tai. In plus, sunt foarte rezistente la frecare si in unele cazuri chiar si lavabile.
4. Renovare fara moloz
Va puteti renova intreaga casa fara a lasa o singura bucata de resturi. Chiar si in baie si bucatarie puteti aseza tapet pe peretii cu gresie si puteti redecora complet acele medii. In ziua in care te saturi de motivul tapetului ales, il poti indeparta cu usurinta si il poti inlocui cu altul.
Este posibila plasarea tapetului pe peretii cu gresie
Este posibil si foarte usor sa remodelezi baia si bucataria acoperind gresia cu tapet. Amintiti-va sa alegeti unul care are o foaie de PVC, astfel incat sa fie rezistenta la umiditate si sa reziste multi ani. Indrazneste sa inovezi mediile din casa ta cu foarte putini bani si multa imaginatie.