Unde este primul loc in care te indrepti cand planuiesti o calatorie?

Pentru unii dintre noi, folosim intotdeauna aceeasi platforma de rezervare – poate prin obisnuinta sau poate prin faptul ca avem mereu experiente bune cu ea.

Altii cauta pe diferite aplicatii si site-uri web, cautand cea mai buna oferta care se potriveste nevoilor noastre.

Oricum va planificati calatoria, este intotdeauna bine sa stiti ce folosesc alti calatori, astfel incat sa va asigurati ca nu pierdeti o platforma care ofera ceva mai mult sau asa puteti evita o platforma care scade sub standardele sale obisnuite.

Compania globala de date PYMNTS a dezvaluit cele mai populare 6 aplicatii de rezervare de calatorii in acest moment, pe baza acoperirii, descarcarilor actualizate, utilizatorilor medii lunari, sesiunilor per utilizator si duratei medii a sesiunilor.

Primele sase prezinta cateva nume la care te-ai astepta, dar si o surpriza sau doua, aratand ca calatorii isi pastreaza optiunile deschise atunci cand vine vorba de rezervarea calatoriilor si de cautarea celor mai bune oferte si a celor mai unice experiente.

Iata clasamentele:

1) Airbnb

1) Booking.com

1) Expedia

2) Buncar

3) Skyscanner

4) Salcie

Airbnb, Booking.com si Expedia, toate la egalitate, pe primul loc in acest clasament, cu 98 de puncte.

Aceste trei nume mari au fost urmate indeaproape de Hopper cu 97, Skyscanner cu 89 si apoi Vrbo cu 88.

Airbnb inca zboara sus

In ciuda faptului ca a fost inlocuit de alte platforme in ochii unora dintre scriitorii nostri, Airbnb continua sa fie o modalitate foarte populara de a rezerva cazare de calatorie.

Aplicatia de partajare a locuintei a avut parte de controverse pe parcursul existentei sale, cea mai recenta dintre acestea a vazut ca orasul New York a introdus noi reglementari care includ gazdele care trebuie sa se inregistreze la oras si, de asemenea, sa fie prezenti in timpul inchirierii, partajand spatiu cu oaspetii lor.

Castigati cu usurinta puncte pentru calatorii gratuite

In ciuda faptului ca Airbnb este interzis sau restrictionat in locatii precum New York, Paris, Barcelona si Japonia si sufera din cauza costurilor si taxelor in crestere, calatorii nu par sa fi fost amanati sa foloseasca aplicatia pentru a rezerva locuri de cazare.

Rezervarile si Expedia se mentin constant

De asemenea, pe primul loc au fost Booking.com si Expedia – doua dintre cele mai vechi si mai cunoscute platforme de rezervare de calatorii.

Ambele companii dateaza din 1996, ceea ce le confera o reputatie de incredere in lumea calatoriilor si inseamna ca atunci cand sugereaza unde sunt cele mai tare destinatii, oamenii tind sa fie atenti.

Popularitatea continua a acestor aplicatii ar putea proveni si din capacitatea calatorilor de a rezerva nu numai cazare, ci si zboruri, inchiriere de masini, pachete de vacanta si chiar activitati.

Ambele ofera, de asemenea, programe solide de loialitate, cum ar fi abonamentul Booking’s Genius, care ofera calatorilor tarife exclusive.

Cel mai bun din restul

Hopper ar putea fi un nume mai putin familiar calatorilor din afara Statelor Unite, dar acest brand bazat pe iepurasi pretinde acum ca este cea mai descarcata aplicatie de calatorie din America de Nord.

Ofera puncte de vanzare unice, cum ar fi un program de plantare de copaci pentru a ajuta calatorii sa-si compenseze amprenta de carbon si, de asemenea, parteneriate cu companiile aeriene, inclusiv unul recent cu Air Canada, care le permite calatorilor sa foloseasca functia de „anulare din orice motiv” prin intermediul companiei aeriene.

In ceea ce priveste Skyscanner, acest site de comparare a zborurilor a fost intotdeauna popular de cand a fost lansat pentru prima data in 2003.

Este un punct de plecare excelent atunci cand planificati o calatorie, chiar si doar pentru a putea vedea ce tipuri de zboruri sunt disponibile si de unde.

Retineti ca nu toate companiile aeriene sunt intotdeauna prezentate pe Skyscanner si, de asemenea, asigurati-va ca nu va pierdeti timpul cu multe dintre hack-urile binecunoscute care pur si simplu nu functioneaza.

Vrbo are un model de afaceri similar cu Airbnb, oferind proprietarilor sansa de a-si inchiria spatiile pentru vacante.

S-a confruntat cu unele controverse similare cu Airbnb, dar ofera calatorilor posibilitatea de a gasi locuri care nu sunt enumerate in alta parte.

Si in cazul in care ati fost interesat, clasat pe ultimul loc cu un scor de doar 33 este HotelTonight, care este specializat in oferte de ultima ora rezervate cu pana la sapte zile in avans.