Pentru dormitorul tau, esti in cautarea unui stil decorativ care sa te faca sa iti doresti sa stai ore in sir in pat, relaxandu-te si observand natura prin fereastra ta? Pentru sufrageria ta, iti doresti un stil decorativ prietenos si linistitor pentru a te bucura de momente unice cu familia sau prietenii? In casa sau apartamentul tau, te gandesti la o tendinta de decor care combina lumina slaba si linistea, asa ca te-ai gandit la stilul hygge?
Stilul hygge este o atmosfera din ce in ce mai cautata in interioare. Intre tonuri catifelate, materiale mangaietoare, materiale vii si accesorii invaluitoare… promisiunea este cat se poate de reconfortanta. Sogal face un bilant al acestui univers special care nu va va lasa indiferent!
Decor Hygge, un stil rezervat toamna-iarna?
Da si nu ! Decorul Hygge este similar cu stilul scandinav prin faptul ca este puternic inspirat de aspectul sau cocooning . Este un stil care aduce la zi micile placeri simple, cum ar fi sa te incalzi sub o patura in timp ce privesti caderea zapezii, sa te bucuri de un moment de relaxare cu o carte buna langa un semineu sau sa imparti in continuare o masa calda buna cu cei dragi. Prin urmare, este deosebit de potrivit pentru sezonul nefavorabil. Totusi, mai general, da un loc de mandrie vietii prin aducerea la zi a momentelor simple: sa ai grija de tine si de ceilalti, sa te bucuri de beneficiile luminii, sa apreciezi privelistea naturii, sa faci pauze… si nu exista anotimp pentru asta. !
Definitia trendului Hygge
Hygge este un cuvant de origine norvegiana, aparut in anii 1800 si ulterior adoptat pe scara larga de danezi. Este dificil de tradus in franceza, deoarece este in principal un concept. Pronuntat „hyou-ga”, acest termen este legat de un sentiment de bine, o filozofie de viata si tot ce tine de confort. Nu degeaba tarile din nord se afla in fruntea clasamentului mondial al fericirii!
Codurile decorului Hygge
Culori
Alegem culori neutre si naturale : alb, argila, gri, verde, taupe sau chiar galben mustar. Cele mai pronuntate nuante sunt de cele mai multe ori pe obiectele de decor pentru a lumina cu mici tuse. Deoarece interiorul este destinat a fi moale si odihnitor, este indicat sa nu atacati ochiul cu tonuri prea puternice ci mai degraba nud sau pastel. Cuvintele cheie sunt deci parcimonie si armonie.
Materiale si materiale
In ceea ce priveste materialele, preferam materialele brute si solide . Prin urmare, ne indreptam catre lemn pentru podea si tencuiala acoperita cu un strat de vopsea pentru pereti. De asemenea, puteti gasi piatra si lemn pe pereti despartitori, ca un parament. In ceea ce priveste materialele, avem tendinta spre lana, blana si ceramica.
Mobila
In hygge, mergem direct la esential. Formele sunt asadar clare si comune: in principal dreptunghiuri, uneori patrate. Unele mobilier au forme usor rotunjite, ca o invitatie suplimentara la moliciune. In ceea ce priveste in ce constau, mobilierul utilitar precum o biblioteca sau o comoda va fi de preferat din lemn iar scaunele mai degraba amestecate cu stofa pentru corp si lemn pentru picioare.
Accesoriile
Pentru a crea o atmosfera hygge pronuntata, acordam loc de mandrie elementelor decorative : o patura de lana cu plasa xxl, o multime de perne pentru a va sprijini spatele si capul, covoare lungi in care sa va inmuiati degetele de la picioare, un tablou sau un cadru cu un peisaj… si mai mult daca iti place!
Lumina
Pentru a crea o atmosfera senina, propice confortului, este important sa lucrati asupra punctelor de lumina din locuinta. Pentru a face acest lucru, captam lumina naturala instaland acoperisuri interioare de sticla care o vor difuza dintr-o camera in alta. In ceea ce priveste lumina artificiala, ne bazam pe ghirlande luminoase, lumanari si lampi de masa, care sunt mai propice relaxarii.