De la varfuri inzapezite pana la safariurile lui „Cinci mari si insule paradisiace”, tara din Africa de Est se bucura de statutul sau nou de a fi o destinatie fierbinte de calatorie atat pentru calatorii de lux, cat si pentru cei aventurosi. Iata cele mai bune si mai frumoase locuri de vizitat in Tanzania…

Parcul National Serengeti

Serengeti

Faimosul parc national al Tanzaniei si faimosul loc de frumusete ar trebui sa fie pe itinerariul fiecarui calator. Este de fapt cel mai vechi parc national din tara, cu un sit al patrimoniului mondial si al saptelea statut de minune la nivel mondial.

Parcul este cunoscut pentru migratia anuala a faunei salbatice, unde zgomotul tunator al copitelor a peste un milion de gnu si cateva sute de mii de zebre pot fi asistate direct.

In parc sunt oferite o varietate de locuri de cazare, de la camping la cabane de lux pentru safari, consultati Sanctuary Retreats pentru mai multe detalii.

Zanzibar

Zanibar

Acesta este un arhipelag semi-autonom in largul coastei Tanzaniei, care este format din insula principala Zanzibar si un grup de insule mai mici.

Este un loc frumos de vizitat, cu plaje superbe cu nisip alb si o capitala inclusa in patrimoniul mondial.

Inconjurat de apele limpezi turcoaz ale oceanului Indian, ar trebui sa faci o excursie aici pentru istoria sa plina de culoare si palatul Sultanului, moscheile si arhitectura traditionala a orasului principal si, desigur, numeroasele plaje relaxante ale insulei.

Porc spinos

Plaja Porcupine

Acesta este situat in Zanzibar, dar merita o mentiune speciala. Probabil cea mai frumoasa plaja din Tanzania poate fi gasita in micul sat relaxat Nungwi (la varful nordic al Zanzibarului).

Un simplu sat de pescari devenit o destinatie populara de vacanta, asteptati-va ca toate cliseele paradisului tropical ale palmierilor leganati, plajelor albite, barcilor care se zboara in valuri albastre limpezi si apusuri de soare.

Kilimanjaro

Kilimanjaro

Cel mai inalt munte din Africa ar trebui abordat doar de cei dedicati serios, deoarece este probabil sa se transforme intr-o expeditie de o saptamana – pentru mai multe informatii, consultati acest minunat Ghid de alpinism in Kilimanjaro.

Kilimanjaro este de fapt un vulcan adormit cu trei conuri vulcanice (Kibo, Mawenzi si Shira) si la 19.336 de metri este cel mai inalt varf de escalada din lume. Este, de asemenea, un loc impozant de frumos, unde vei calatori prin multe niveluri diverse de flora si fauna.

Asteptati-va campuri agricole la baza, apoi padure tropicala, pajisti proaspete, desert si in sfarsit zapada cand ajungeti in varf.

Insula Mnemba

Insula Mnemba - cele mai frumoase locuri de vizitat din Tanzania pe GlobalGrasshopper.com

Nu poti fi mai frumoasa si mai romantica decat aceasta insula mica in forma de inima.

Mnemba, in stil paradisic, se afla chiar pe coasta de est a Zanzibarului si satisface multimea iubitoare de lux. Adaposteste o cazare frumoasa in stil cabana (si nu multe altele), acesta este locul perfect pentru o evadare romantica in doi.

Apele din jur sunt, de asemenea, bogate in viata marina, cu observari regulate de testoase, delfini si bancuri mari de pesti.

Parcul National Ruaha

Parcul Ruaha Naitonal

Slap bang in mijlocul Tanzaniei este cel mai mare parc national din tara. Putini vizitatori ajung la frumoasa atractie, deoarece nu este la fel de accesibila ca celelalte parcuri nationale, desi peisajul si fauna salbatica fac ca calatoria merita.

Asteptati-va la vaste peisaje salbatice pline de escarpe stancoase si dealuri si animale impanzite de baobabi, inclusiv lei, elefanti, caini salbatici, leoparzi, gheparzi, girafe, sacali, zebre si turme uriase de bivoli.

Insula Mafiei

Insula Mafiei

Acesta este un loc preferat de turisti, dar totusi reuseste sa pastreze o senzatie nealterata. Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Tanzania, cu plaje albe perfecte si ape turcoaz.

Este situat pe popularul circuit sudic al Tanzaniei si Zanzibar, iar lagunele sale atractive, recifele de corali si plajele i-au adus statutul de parc marin protejat.

Lacul Manyara

Lacul Manyara

Acesta este un parc national situat atat in ​​regiunea Arusha, cat si in regiunea Manyara din Tanzania. Este cunoscut ca un loc excelent pentru a observa fauna salbatica, in special flamingo.

Daca vizitati in timpul sezonului umed, veti putea vedea in jur de 300 de specii diferite de pasari migratoare, dar cand apele lacului se transforma in namoluri alcaline in timpul sezonului uscat, puteti observa si elefanti, hipopotami si girafe.

Craterul Ngorongoro

Craterul Ngorongoro

Cea mai mare caldera vulcanica intacta din lume poate fi gasita in paradisul vietii salbatice din Zona de Conservare Ngorongoro. A fost creat acum doua pana la trei milioane de ani, cand un vulcan mare a explodat si s-a prabusit pe sine in urma cu ani in urma.

In 1978 a fost declarat Patrimoniul Mondial UNESCO si, de asemenea, se intampla sa gazduiasca cea mai mare densitate de vanat mare din Africa. Cele mai importante atractii ale vietii salbatice includ Big Five, inclusiv o mica populatie de rinocer negru rar.

Muntii Mahale

Muntii Mahale

Amplasat pe malul lacului Tanganyikan (in vestul Tanzaniei), acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru intalniri de aproape cu cimpanzeii din lume.

Este, de asemenea, un loc frumos, unde muntii verzi impaduriti coboara in cascada pana la malul lacului, apele limpezi ca cristalul se intorc de golfuri de nisip alb si varful acoperit de ceata al Muntelui Nkungwe poate fi vazut in fundal.