Japonia este renumita pentru florile sale delicate de cires si padurile fascinante de bambus, dar acesta este doar inceputul farmecului tarii.
De la salbaticia inzapezita din Hokkaido pana la padurile tropicale din Okinawa, Japonia are suficiente minuni naturale pentru a va tine in uimire. Vino sa explorezi unele dintre cele mai uimitoare locuri din cele 47 de prefecturi ale tarii.
Cele mai frumoase locuri de vizitat din Japonia
Cheile Takachiho, Miyazaki, Kyushu
Raul Gokase a sculptat o taietura adanca in roca vulcanica, creand o suprafata ondulata asemanatoare solzilor de dragon care urca spre cer. Vizitatorii pot inchiria o barca cu vasle pentru a vasli in josul raului si de-a lungul Minainotaki, o cascada care se cufunda pe stancile abrupte in rau.
Valea Iya, Tokushima, Shikoku
Valea Iya indepartata si izolata a fost o evadare pentru clanul de samurai Heike in retragere. Valea este caracterizata de chei adanci, munti inverziti cu ferme terasate, ferme vechi de secole cu acoperisuri de paie si poduri suspendate de vita de vie tesute care se leganeaza precar peste rauri navalnice.
Yakushima, Kagoshima, Kyushu
Insula verde Yakushima, in largul varfului sudic al prefecturii Kagoshima din Kyushu, gazduieste caprioare si maimute native, precum si cedri antici. Se intampla sa fie, de asemenea, terenul pentru testoase si delfini migratori. O cincime din insula este un sit dedicat Patrimoniului Mondial UNESCO, iar amestecul ametitor de padure subtropicale, izvoare termale si zeci de varfuri de peste 3.000 de picioare a servit drept inspiratie majora pentru animatorii Studio Ghibli din „Princesa Mononoke”.
Tottori Sand Dunes, Tottori
Dunele enorme de nisip de pe coasta Tottori au o calitate de alta lume. Peisajul suprarealist este, de asemenea, fundalul romanului lui Kōbō Abe din 1962 (si ulterior filmului) „Femeia din dune”.
Parcul National Shiretoko, Hokkaido
In varful orasului Hokkaido se afla Parcul National Shiretoko, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care se intinde pe peste 70.000 de hectare. Este habitatul uneia dintre cele mai dense populatii de ursi bruni din lume si este frecventat de balene, marsuini si pasari marine printre gheata in deriva din Marea Okhotsk.
Goshikinuma, Fukushima
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia, partea din spate a Muntelui Bandai din Prefectura Fukushima gazduieste Goshikinuma, care inseamna „iazuri in cinci culori” si se refera la o colectie de corpuri de apa care isi schimba nuantele stralucitoare in albastru, verde si rosii in functie de ora din zi, anotimp si vreme. Traseul iazului serpuieste prin padure si poate fi parcurs pe jos sau cu rachete de zapada, in functie de perioada anului.
Insulele Ogasawara, Tokyo
Poate face parte din Tokyo, dar se afla la mai mult de 620 de mile (997,79 km), in mijlocul Oceanului Pacific. Insulele Ogasawara, un sit al Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, sunt accesibile doar cu un feribot care pleaca din Tokyo si dureaza 24 de ore pentru a ajunge la Chichijima, cea mai mare dintre insule. Alaturi de Hahajima, doar doua insule din arhipelag sunt locuite. De asemenea, gazduiesc caaloti, delfini, ape cristaline, recife de corali si chiar si o epava scufundata pentru explorarea cu snorkeling.
Gokayama, Toyama
Gokayama si zona vecina Shirakawa-go sunt situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, care gazduiesc sate rustice de ferma care pastreaza structurile si chipul din secolele trecute. Satele sunt asezate in vai verzi, inconjurate de munti falnici, inzapeziti, presarati cu ferme cu acoperisuri traditionale din stuf, inclinate abrupte, care izoleaza casele impotriva frigului si impiedica sa se adune zapada. Incercati o cazare la ferma cu caldura din lemn de foc, mancaruri rustice gustoase si bai termale.
Insula Iriomote, Okinawa
Mai aproape de Taiwan decat Japonia continentala, insula Iriomote este unul dintre cele mai salbatice si mai indepartate locuri ale tarii. Impadurit dens, centrul asemanator junglei lasa loc mangrovelor si plajelor stralucitoare albastre si albe de la margine. Insula gazduieste si pisica Iriomote, o pisica salbatica pe cale critica de disparitie, care se gaseste doar aici.
Muntele Zaō, Yamagata
In ianuarie si februarie, un fenomen curios preia statiunea de schi de la Muntele Zaō. Brazii Aomori se intalnesc cu vanturile siberiene si, in scurt timp, versantii devin acoperiti de juhyo , sau „monstri de zapada” – o armata de fiare uriase, cu barbi lungi si brate stufoase, aparent gata sa se amestece inainte in lupta.
Alpii de Nord, Nagano
Sunt posibile drumetii de mai multe zile de-a lungul Alpilor de Nord ai Japoniei, care se intind pe patru prefecturi. Traseul Panorama Ginza este o drumetie de trei zile care se termina la un varf de 8.769 de picioare. Pe parcurs, va veti bucura de vederi dramatice, cer instelat si flora alpina. S-ar putea chiar sa vezi cateva pasari pe cale de disparitie.
Lacul Kawaguchi, Yamanashi
Parte a zonei Fuji Five Lakes, Lacul Kawaguchi ofera vederi exceptionale ale celui mai venerat munte al Japoniei, adesea reflectate perfect in suprafata sticloasa a apei intr-o zi senina. Lacul este o destinatie pentru iubitorii de placere, care vin aici sa se plimbe, cu bicicleta si cu barca. Campingurile abunda, la fel si numeroase hoteluri cu izvoare termale care ofera bai termale cu vedere in aer liber la munte.
Terasele de orez Shiroyone Senmaida, Ishikawa
Pe Peninsula Noto din Ishikawa, orezele de la Shiroyone Senmaida se invecineaza cu marea. In fiecare primavara, orazniile sunt inundate de apa, iar apusul straluceste pe ocean si in interior peste campurile de orez. Pe masura ce sezonul se dezvolta si orezul creste, culorile se schimba incet de la cerul reflectat la verde intens si se recolteaza galben.
Matsushima, Miyagi
Golful Matsushima din prefectura Miyagi este presarat cu 250 de insule acoperite de pini, celebru imortalizate in haiku-urile si gravurile lui Basho. Mergeti pe jos de-a lungul golfului, navigati prin apele acestuia si vizitati numeroasele temple de-a lungul tarmurilor sale.
Muntele Yoshino, Nara
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia, Muntele Yoshino din Prefectura Nara devine o viziune in roz in timpul primaverii, in timp ce 30.000 de flori de cires infloresc pe versantul dealului in etape. Datand de sute de ani, copacii sunt presarati cu poteci, temple si altare.
Kumano Kodo, Wakayama
Traseele vechi de un mileniu, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, au fost parcurse de pelerini spirituali, de la imparati la samurai la tarani. Astazi, parti ale traseului inca exista, tesand prin vai si creste, prin sate mici unde plimbatorii pot gasi o masa sau un pat pentru noapte si catre altarele sacre care incorporeaza atat religiile Shinto, cat si cele budiste.
Jodogahama, Iwate
Jodogahama inseamna Plaja Pamantului Pur, numita de un calugar budist care a comparat-o cu paradisul. Caracterizata de plaje stancoase albe, ape albastre-verzi si formatiuni dramatice de piatra care ies din apa, aceasta plaja este bucurata deopotriva de inotatori si caiaci. Mici pesteri albastre din largul coastei sunt accesibile cu barca.
Campurile de ceai Wazuka, Kyoto
Cu dealuri blande si campuri terasate, plantatiile de ceai din Wazuka ofera cateva experiente unice. Vizitatorii de aici se pot plimba sau chiar cu bicicleta printre plante, in timp ce fermierii culeg frunzele fragede, pregatindu-se sa prajeasca, sa fermenteze sau sa macine diferite tipuri de ceai verde. De asemenea, aici sunt oferite experiente de educatie a ceaiului si ceremonii si puteti bea si luati acasa cele mai proaspete frunze imaginabile pentru propriile ritualuri de baut.
Ruinele Castelului Takeda, Hyōgo
Construit initial in 1441, Castelul Takeda a fost distrus dupa batalia de la Sekigahara din 1600 si a cazut in ruine. Ruinele sunt cocotate pe varful Shiroyama, un munte care se ridica la peste 1.150 de picioare deasupra nivelului marii. Vin toamna si iarna, ruinele sunt invaluite in ceata, dand o imagine ciudata, in timp ce ramasitele fantomatice ale unei epoci trecute par sa pluteasca in nori.
Lacul Chuzenji, Tochigi
O retragere de lunga durata pentru diplomatii europeni in vacanta, Lacul Chuzenji este o evadare spirituala indepartata, situata la cateva ore in afara Tokyo, in Parcul National Nikko. Cel mai inalt lac din Japonia este marcat de Muntele Nantai, care se ridica din apa; Templul pitoresc Chuzenji; si faimoasa vedere a frunzisului de toamna de-a lungul drumurilor in ac de par care duc in zona, facandu-l unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Japonia.
Cheile Oirase, Aomori
Paraul Oirase serpuieste prin padure de-a lungul Cheilor Oirase din prefectura Aomori. Premiat cu doua stele de catre Ghidul Verde Michelin, defileul este impanzit cu cascade si mochetat cu muschi. Sclipeste alb iarna, straluceste verde vara si straluceste cu frunzis galben si rosu toamna.
Hakone, Kanagawa
Aceasta statiune montana cu izvoare termale este asezata in Parcul National Fuji-Hakone-Izu, la doar 1,5 ore de Tokyo. Plin de hanuri cu izvoare termale, Hakone se afla pe malul lacului Ashi, deservit de barci de agrement si gazduieste Altarul Hakone, complet cu un torii (poarta) plutitor splendid. Aici, caile ferate retro urca muntele, Muzeul in aer liber Hakone combina privelistile spectaculoase cu arta contemporana, iar o telecabina duce la Owakudani (Valea Iadului), unde localnicii fierb ouale in izvoare naturale sulfuroase.
Miyajima, Hiroshima
Intrarea in Miyajima este strajuita de spectaculosul Altar Itsukushima, cu emblematicul sau torii plutitor in larg. Insula este puternic populata de caprioare native, iar in drumetia pe Muntele Misen, s-ar putea sa intalnesti si ocazional macac japonez rautacios.
Hitachi Seaside Park, Ibaraki
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia, acest parc de 350 de hectare ofera campuri de aur, albastru, roz si multe altele, in functie de anotimp si de ceea ce este in floare. Cele 5,3 milioane de flori de nemophila sunt populare printre multimi si exista un traseu de ciclism de 6,8 mile (10,94 km) pentru o diversiune dimineata de primavara.
Muntele Aso, Kumamoto, Kyushu
Cel mai mare vulcan activ al Japoniei, Muntele Aso este destul de interesant in sine, cu varsarea sa aproape constanta de fum si caldera cu diametrul de 15 mile (24,14 km) de la nord la sud. Pajistile usor ondulate din Kusasenri de la poalele muntilor sunt reperate cu iazuri si animale de pasunat. Sunt, de asemenea, deschise pentru drumetii si calarie.