Fie ca actualizati un subsol, o baie sau intreaga casa, procesul de renovare a casei implica o curba destul de mare. La inceput, sunteti plin de entuziasm si inspiratie in legatura cu transformarea – iar pana cand renovarea este finalizata, esti la fel de incantat de rezultate. Va puteti bucura mai mult de casa dvs. stiind ca ati adaugat valoarea acesteia.  

Acestea fiind spuse, partea de mijloc – care implica faza de demonstratie si de constructie – vine inevitabil cu unele provocari. De aceea, este important sa luati in considerare cu atentie aceasta sectiune a jobului chiar de la inceput. Cercetarea dvs., adresarea intrebarilor potrivite si angajarea celor mai buni antreprenori pentru job va pot ajuta sa va asigurati ca cea mai mare parte a procesului de remodelare se desfasoara fara probleme. Daca va aflati in primele etape ale planificarii unei renovari a casei, urmati acesti sase pasi — care va vor ajuta sa preveniti orice greseala pe drum.

Pasul 1: Asigurati-va ca renovarea merita timpul si costul

Inainte de a va pune inima pe o renovare, este o idee buna sa faceti un pas inapoi si sa va intrebati despre obiectivele dvs. Cautati o renovare din motive pur estetice, din motive functionale, o valoare adaugata sau o combinatie a tuturor celor trei? „Daca renovarea pe care o ai in vedere este pentru casa ta personala, asigura-te ca schimbarile pe care le ai in vedere merita costul pentru tine”, spune Amalia Graziani, dezvoltator si designer de interior pentru Noor Property Group. „Daca imbunatatiti o proprietate de vanzare, asigurati-va ca modificarile pe care le faceti vor adauga valoare in exces semnificativ fata de ceea ce veti cheltui.”

Pasul 2: Cerceteaza si creeaza un plan de joc 

Odata ce te-ai hotarat sa mergi mai departe cu renovarea, aloca-ti ceva timp pentru a face cateva cercetari cu privire la costul total, cronologia asteptata de la inceput pana la sfarsit si potentialele curbe. „Nu exista alta modalitate de a va asigura ca este calea corecta, in afara de a face cat mai multa planificare posibil, de a gandi la ea cat mai mult posibil si de a discuta cu mai multi experti pentru a obtine cantitatea adecvata de feedback si informatii pentru a obtine cele mai bune rezultate. decizie pentru tine, in speranta ca te indrepti spre calea cea buna”, spune Jon Grauman, agent imobiliar si dezvoltator. 

Cercetarea dvs. va poate ajuta, de asemenea, sa determinati daca acum este un moment bun pentru a incepe renovarea sau daca ar trebui sa asteptati; s-ar putea sa mai aveti nevoie de cateva luni pentru a va asigura ca finantele sunt in ordine. De exemplu, este posibil sa descoperiti ca costul este putin in afara bugetului sau cronologia nu se aliniaza nevoilor dvs. (cum ar fi un sezon sportiv aglomerat sau intoarcerea la scoala).

„In mod realist, o renovare mare cu planificare poate dura de la sase luni pana la cativa ani”, spune Eddie Prchal, CEO si co-fondator al Gunner Roofing. „De aceea este crucial sa intelegem intregul proiect. Am avut oameni care au intrat in etapa de planificare dupa ce au ajuns la etapa de estimare si si-au dat seama ca este mai ieftin sa se mute.”

Pasul 3: Stabiliti un buget si un cont pentru costurile ascunse 

Cu cercetarile in curs, veti putea determina un cost aproximativ pentru renovarea dvs. In timp ce cautarile pe internet va pot duce in fata jocului, stiti ca cifrele variaza foarte mult si este dificil sa obtineti o estimare fiabila doar de la Google. Prchal spune ca cel mai bun pariu este sa apelati contractorii locali si sa solicitati estimari. Dupa ce ati adunat trei pana la cinci, ar trebui sa aveti o linie de referinta la ce sa va asteptati. „[Apelarea contractantilor pentru licitatii] este, de asemenea, o alta modalitate excelenta de a descoperi surprizele care pot aparea”, spune el.

In aceasta nota, constructia vine in mod inevitabil cu unele costuri neprevazute – altfel denumite „alunecare”. De exemplu, renovarea unei bucatarii poate dezvalui unele probleme de instalatii sanitare sau refacerea ferestrelor ar putea necesita sa schimbati si ornamentele. 

Planificati sa cheltuiti cu aproximativ 15 pana la 30 la suta mai mult decat cotatia reala pe care o primiti pentru a acoperi aceste cheltuieli suplimentare si pentru a include acest cost in bugetul dvs. Daca nu il cheltuiti, grozav. Daca ai nevoie, nu vei fi aruncat cu priza. „Cel mai rau lucru care se poate intampla in mijlocul unui proiect este sa fii fortat sa taiati colturi sau sa simti presiunea de a fi nevoit sa iei decizii pripite cu ceva de care, cel mai probabil, iti vei aminti, de fiecare data cand te uiti la lucrare. asta s-a facut”, spune Kris Whitehead, fondatorul New England Custom Remodeling. 

Pasul 4: Gasiti antreprenorul potrivit pentru job 

Selectarea celui mai bun antreprenor pentru renovarea dumneavoastra este esentiala pentru o remodelare fara probleme. Antreprenorii excelenti sunt foarte transparenti, amabili cu timpul dvs., respecta programul, va respecta casa si ofera rezultate impresionante.

Claire Zinnecker, un designer de interior care renoveaza in prezent o casa victoriana veche de 120 de ani, are cateva sfaturi grozave despre gasirea celui mai bun antreprenor. Pentru inceput, ea insista sa intervieveze minim trei experti. De acolo, ea spune sa discutati cu clientii anteriori despre experienta lor, astfel incat sa puteti intelege mai bine munca lor si modul in care isi desfasoara un loc de munca.

Atentie la estimarile scazute – ele sunt adesea prea bune pentru a fi adevarate. „Sunt foarte precaut cand contractorii au estimari scazute”, spune Zinnecker. “De obicei inseamna ca vor creste aceste taxe cu comenzile de modificare sau intarzieri. Lucrurile costa cat costa, asa ca nu te lasa pacalit daca preturile cuiva sunt semnificativ mai mici decat restul.”

Cautati un antreprenor care sa raspunda la intrebari cu onestitate si rabdare, sa fie oportun si comunicativ si sa aiba o buna reputatie locala. Este, de asemenea, un bonus grozav daca te intelegi. „Mai mult ca sigur vei avea niste momente dificile cu contractantii tai, asa ca trebuie sa-ti placa la inceput”, spune Zinnecker. 

Pasul 5: semnati un contract  

Un contract ofera liniste sufleteasca in timp ce va indreptati catre o renovare si va poate oferi o idee mai buna despre ce sa va asteptati intr-o varietate de scenarii. Cel putin, ar trebui sa includa numele si adresa dvs., datele estimate de incepere, garantia, un domeniu detaliat al lucrarii si termenii de plata, spune Prchal.

„Fii foarte atent la un contract care reflecta un domeniu de activitate generic si [un antreprenor care] iti cere sa-l semnezi fara sa-l actualizezi. Acest lucru poate provoca multe batai de cap pe viitor”, spune Prchal. „In sfarsit, cititi documentul in intregime si adresati-i antreprenorului intrebari daca credeti ca este inclus ceva care nu ar trebui sa fie inclus. Aceste contracte exista pentru a proteja nu numai antreprenorii, ci si proprietarii de case.”

Pasul 6: Pregatiti-va pentru inceperea lucrarii 

Un contract semnat inseamna ca este oficial timpul sa va pregatiti casa – si mintea – pentru ca munca sa inceapa. „Ceea ce oamenii nu se asteapta de la o renovare este cat de greu poate fi din punct de vedere emotional”, spune Zinnecker. „Aveti de-a face cu atat de multe decizii, atat de multe tinte in schimbare — cum ar fi bugetul, domeniul de aplicare si calendarul — si atat de multe necunoscute. Si cheltuiti multi bani.” 

Cu cat sunteti mai pregatit sa intelegeti nuantele renovarii, cu atat mai bine veti putea face fata fluxului si refluxului inerent al lucrarii.