Indiferent de cât de mult te distrezi în cazino, trebuie să fii conștient și de toate riscurile care vin la pachet cu această activitate. Majoritatea celor care nu sunt conștienți de cât de riscante sunt jocurile de noroc ajung într-un final să dezvolte adicții pentru aceste jocuri și să riște chiar bunăstarea financiară a familiei lor de dragul jocurilor de noroc. Chiar dacă pariezi la jocuri de noroc într-un cazino online sau preferi să faci acest lucru într-un cazino fizic, riscurile sunt foarte mari în ambele cazuri. Ceea ce trebuie să știi tu este să gestionezi această activitate, să știi când ai depășit o anumită limită și să iei măsuri pentru a preveni acțiunile ce ar putea fi dăunătoare.

Procesul KYC

Întreaga tevatură de câteva minute prin care trebuie să treci atunci când duci la bun sfârșit un KYC merită tot timpul petrecut mai ales că după finalizarea lui, devii un gambler cu dreptul depline pe platforma respectivă, Chiar dacă vorbim de Mr Bit Casino sau alt furnizor de astfel de jocuri de noroc, lucrurile sunt similare. Procesul KYC este primul tău efort depus pentru a dovedi că nu ai intenții rele în cazino și că poți dovedi acest lucru confirmând datele personale. KYC este o abreviere a celor trei cuvinte Know Your Customer, adică să îți cunoști clientul. Cazinoul intenționează să își cunoască foarte bine clienții, mai ales că aici vorbim despre activitate financiară intensă unde totul trebuie să fie sigur, transparent și fără probleme.

Procesul KYC este primul strat de siguranță și securitate oferit atât cazinourilor online, dar și jucătorilor prezenți acolo în fiecare zi. Pentru a trece de acest proces KYC, fiecare jucător este nevoit să facă o copie a unui document personal care să dovedească cele mai importante informații expuse în formularele de înregistrare. Cel mai frecvent întâlnit astfel de document este chiar buletinul sau actul de identitate al jucătorului. Confirmând aceste informații importante, jucătorul primește acces la anumite avantaje în cazino, cazinoul știe că poate oricând să ia măsuri în toate tipurile de probleme, iar toată lumea pariază într-un mediu sigur. De aceea procesul KYC este atât de important.

Jocul Responsabil

Încă un aspect important care menține un mediu sigur pentru pariere este jocul responsabil. Care ar trebui doar să înceapă ca o strategie, dar să se transforme într-un stil de joc permanent și să ghideze toate deciziile pe care le iei atunci când pariezi. Jocul responsabil nu este doar o acțiune, ci o totalitate de decizii pe care trebuie să le iei atunci când plasezi pariuri de orice fel. În primul rând, să pariezi responsabil înseamnă să fii în primul rând conștient de riscuri, dar iată o listă care detaliază mult mai clar toate aspectele ce țin de jocul responsabil.

Fii conștient de riscuri – Primul pas spre un stil de joc responsabil și sigur este să fii conștient de faptul că nu mereu câștigi și că majoritatea pariurilor pe care le plasezi reprezintă un risc major pentru sănătatea ta psihică sau situația financiară în care te afli. Pentru a paria în siguranță și responsabil, primul pas clar este să calculezi ce și cum pariezi asigurându-te în același timp că nu afectezi pe nimeni și nimic.

Pariază doar banii pe care îți permiți să îi pierzi – Încă un aspect al jocului responsabil este să nu ai niciodată implicați în jocul de noroc, banii necesari pentru trai, familie, chirie, nevoi sau alte probleme medicale de care trebuie să ai grijă. Responsabilitatea implică și conștientizarea riscurilor la care sunt supuse resursele tale financiare, așa că pariază responsabil.

ONJN

ONJN este un actor foarte important în tot acest proces al jocului responsabil. Dacă vrei să știi că pariurile tale sunt plasate responsabil, trebuie să te pregătești pentru a verifica dacă unele cazinouri din România respectă toate standardele de siguranță. Prin aceste standarde se pot traduce anumite implementări ale sistemelor de securitate pe care website-urile cazinourilor sunt obligate să le facă indiferent de numărul de jucători activi pe platformă.

ONJN este o abreviere pentru Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, agenția principală care se ocupă de reglementarea tuturor lucrurilor care se întâmplă în industria jocurilor de noroc din România. Aceasta este agenția care oferă licențele de activitate pentru toate cazinourile, agențiile și entitățile juridice din România care se ocupă cu astfel de activități de gambling.

Concluzie

Cât timp pariezi în cazinouri, trebuie să te asiguri că ești în siguranță, că te afli pe o platformă 100% sigură din toate punctele de vedere și că eforturile tale se îndreaptă spre un rezultat care merită întreaga investiție de timp și bani.