Largirea spatiilor casei nu presupune schimbarea caselor, deoarece exista idei simple si eficiente pentru a obtine o adancime adecvata. Iluminarea si ordinea sunt cheile principale. Locuinta este unul dintre cele mai importante locuri, deoarece este zona destinata odihnei, bucuriei in familie si gasirii linistii . Din acest motiv, trebuie formate spatii optime si largi care sa le permita sa functioneze fara disconfort. Descopera in acest articol 8 idei pentru extinderea casei!

A avea spatii mari in casa este visul majoritatii oamenilor, pentru ca arata ordonat, sobru, curat si elegant. In plus, au multiple spatii confortabile pentru a se mobiliza, a interactiona cu ceilalti si a desfasura tot felul de activitati.

O casa cu spatiu asigura locuitorilor toate spatiile de care au nevoie pentru a se dezvolta, fara a lua niciun spatiu altuia. Ca urmare, senzatiile de bunastare sunt constante pentru ca esti cazat intr-un loc care inspira seninatate, libertate si armonie .

Cum sa maresc spatiile din casa?

Spatiile mici, prost gestionate creeaza multe probleme, deoarece toate zonele par saturate si supraaglomerate. Din aceasta cauza, oamenii simt ca se lupta zilnic cu dezordinea si nu au suficient spatiu pentru a trai asa cum isi doresc.

Casele cu spatiu redus sunt mai greu de depozitat si curatat , astfel incat pot afecta linistea mentala si fizica a locuitorilor. La fel, oamenii ajung sa se simta blocati si incapabili sa efectueze anumite actiuni care implica mobilitate recurenta.

Pe de alta parte, putem percepe ca functionalitatea initiala a multor elemente este alterata, deoarece obiectele se aduna si intrerup trecerea. Cu toate acestea, solutiile nu stau in mutarea pe un teren mai mare. Cu cateva detalii decorative si compozitionale, poti extinde spatiile din casa.

1. Profita de iluminatul natural

Iluminarea naturala produce un efect optic care face ca spatiile sa para mai mari decat sunt . Acesta este deci un factor de luat in considerare in casele mici. Acest element face locurile mai adanci, deoarece inlatura umbrele.

Acest factor este usor de obtinut. Pur si simplu folositi perdele transparente care permit cat mai multa lumina. Chiar si in timpul zilei, ferestrele pot fi lasate descoperite pentru a simti ca mediul este mai liber si mai spatios.

Profitarea de iluminare naturala este o modalitate de a adauga spatiu locuintei cu efect optic.

2. Includeti suficienta energie electrica

Este ideala pentru completarea luminii naturale cu lumina electrica instalata in casa. Intentia este ca senzatiile de spatiu sa se simta in continuare si noaptea, din cauza absentei razelor solare.

Lumina electrica recomandata este cea care include lampi suspendate, deoarece acestea asigura ca toate zonele au lumina intensa si adecvata.

3. Vopseste peretii in alb

Culoarea alba este cea mai esentiala pentru casele inguste, deoarece ofera o claritate totala care permite detalierea intregului mediu. In plus, este nuanta care reflecta si difuzeaza cel mai bine lumina naturala care intra prin usi sau ferestre.

Drept urmare, peretii albi par mai lati, iar tavanele au o inaltime imbatabila. De asemenea, usile si ramele ferestrelor pot fi acoperite cu vinil alb pentru a le face sa para mai departate si pentru a creste spatiul.

4. Foloseste culori reci

Daca locuitorilor casei nu le place albul, pot recurge la culori reci. Printre aceste nuante se pot evidentia turcoazul, albastrul deschis, gri si mov moale.

Conform teoriei culorii, tonurile calde sunt mai intense si creeaza o textura rustica. Din acest motiv, ele exercita un grad ridicat de contrast si fac obiectele sa para mai mari si mai apropiate.

Dimpotriva, culorile reci permit sa existe mai multa prezenta a luminii in loc . Ca urmare, structurile capata mai multa adancime decat obiectele, iar suprafetele par gigantice.

5. Instalati oglinzi

Oglinzile sunt un obiect esential in decorarea casei. Acestea, pe langa faptul ca ofera eleganta, reflecta tot felul de lumina si nu lasa spatiul sa para ingust .

Oglinda este esentiala si pentru marirea spatiilor pentru ca, prin ea, se vede tot locul. Obiectul reuseste sa aiba elementele percepute de doua ori. Ca rezultat, genereaza un efect de amplitudine optima.

Daca obiectul este plasat in zone apropiate de sursele de lumina naturala si artificiala, are mai mult succes. La fel, o singura oglinda este suficienta pentru a mari spatiile .

6. Foloseste mobilierul necesar

Principala regula a locurilor inguste este sa nu le supraincarcati cu articole inutile. Din acest motiv, este esential ca doar mobilierul esential sa fie montat si cel care nu este niciodata folosit sa fie aruncat.

Pentru a mari spatiile, este ideal sa ai piese de mobilier mari si in cantitati mici. Astfel, se evita acumularile excesive de canapele si micile decoratiuni.

Se poate folosi si mobilier multifunctional . Acest lucru tinand cont de faptul ca, cu cat obiectele mai putin inofensive se aduna, cu atat este mai usor sa gasesti spatii mari.

Mobilierul cu functii multiple economiseste spatiu, astfel incat articolele inutile sunt reduse.

7. Instalati un singur etaj

Daca se foloseste acelasi etaj in toate spatiile casei, senzatiile de spatiu sunt garantate pentru ca exista continuitate in tot locul. Atunci cand sunt folosite diferite tipuri de suprafete, ochiul interpreteaza ca zona a fost impartita si are mai putini metri patrati.

Este important de retinut ca ar trebui folosite podele care ajuta la reflectarea si difuzarea luminii . Din acest motiv, gresia alba este cea mai solicitata pentru a evidentia zonele casei.

8. Atarna perdele la o inaltime buna

Jaluzelele trebuie instalate foarte aproape de tavan, deoarece acest lucru ajuta zonele care trebuie considerate a avea o inaltime buna. La fel, pot fi asezate pe pamant pentru ca ochiul sa interpreteze ca ferestrele sunt mari.

Mentine ordinea si foloseste peretii: alternative pentru marirea spatiilor din casa

Dezordinea este unul dintre principalii dusmani ai locurilor , deoarece umple spatiul cu intreruperi continue si disconfort. Prin urmare, pastrarea zonelor clare si ingrijite este o actiune necesara pentru a obtine spatiu.

Pentru a face locurile sa para mari, ar trebui sa evitati decorarea exagerata si saturata. In plus, toate zonele ar trebui utilizate la maximum. Avand in vedere acest lucru, rafturile sunt o alternativa ideala pentru a adauga doar suficient si pentru a pastra ordinea.