Crearea unui mediu care prezinta armonie decorativa, logica intre culori si obiecte si, in acelasi timp, o atingere personalizata, este o sarcina care poate fi complexa. Cu toate acestea, exista o serie de tehnici care usureaza deciziile. Exista doua motive principale pentru care aspectul vizual al spatiilor de acasa este schimbat. Pe de o parte, mutarea intr-un spatiu nou. Pe de alta, dorinta de a reinnoi estetica incaperii. In ambele situatii, exista tehnici diferite pentru a-ti decora casa si a-ti gasi propriul stil fara a fi prea coplesit.
Intr-adevar, decorarea casei necesita sa ne gandim la multe detalii, care, la randul lor, trebuie sa fie in armonie intre ele. Proiectarea unei camere presupune gasirea unui echilibru intre estetica vizuala, functionalitate si gustul personal asociat cu culorile, dimensiunile si modelele. Pentru a face o munca organizata si a fi multumit de spatiu, este indicat sa luati o serie de sfaturi.
Descopera aceste 9 tehnici pentru a-ti decora casa
A oferi casei un format vizual estetic care urmeaza o linie decorativa nu este o sarcina usoara. Cu toate acestea, cu cativa pasi si recomandari, poate deveni o munca distractiva si interesanta. Cel mai bun ? Rezultatul final; o camera sau intreaga casa cu un aspect reimprospatat.
Tinand cont de urmatoarele detalii, se poate crea un mediu demn de un designer de interior, dar cu o nota personala. Luati masuratorile si distantele fiecarui colt, descoperiti-va culorile preferate si identificati modelele care va atrag cel mai mult privirea.
1. Cunoaste bine spatiul
Un prim pas pentru realizarea designului interior visat este sa cunosti bine camera. Acest lucru implica mai multe probleme. De exemplu, luati masuri. Cu doar cateva instrumente de baza, este posibil sa descoperiti toate masuratorile specifice casei.
Cu aceste date, alegerea si distributia mobilierului devine mai usoara si adaptata dimensiunilor reale. Nu este vorba doar de a avea o camera de zi placuta din punct de vedere vizual , ci de a o face functionala pentru actiunile zilnice.
Una dintre tehnicile de a-ti decora casa ca un expert este sa cunosti in profunzime dimensiunile fiecarui spatiu.
2. Vizualizati obstacolele si masurati distante
La efectuarea masuratorilor, pot fi respectate cateva criterii standard de distanta, cum ar fi lasarea a aproximativ 10 centimetri intre canapea si masa . Agatati tablourile in medie la un metru si jumatate de sol. Atata timp cat decorezi in functie de spatiu, rezultatul va fi mai precis si mai eficient.
Cu toate acestea, in functie de distributia structurilor stationare in spatiu, cum ar fi coloane sau calorifere, este posibil sa se ajusteze designul la fiecare centimetru. Intrarea cablului telefonic si pozitia caloriferelor sau semineelor vor determina si amplasarea mobilierului.
3. Buget
Desi tehnicile de decorare a casei tale nu sugereaza achizitionarea multor articole noi si scumpe, este probabil sa fii nevoit sa investesti in mobilier sau elemente decorative. Prin urmare, este indicat sa creati un buget inainte de a selecta mobilier si modele care vor fi greu de obtinut ulterior.
Cu o estimare a sumei de cheltuit pentru fiecare detaliu, se poate pune la punct un mediu adaptat posibilitatilor. Ar trebui sa lasati intotdeauna o marja de cheltuiala, pentru ca poate aparea o piesa de mobilier cu totul speciala care va merita instalata.
Atat pentru mutari cat si pentru renovari, este practic sa ai o lista cu mobilierul si obiectele actuale care vor fi pastrate. Scopul este de a le deduce din buget si de a le tine cont la masurarea spatiului.
4. Gaseste-ti propriul stil
Decorarea aproape expert necesita cunoasterea preferintelor personale pentru a le potrivi cu camera. Daca ai un stil preferat bine definit, atunci ar trebui sa optezi pentru aceasta gama de culori, acest tip de decoratiuni si aceste textile.
Cu toate acestea, este obisnuit sa nu stii de unde sa incepi. Pentru a va inspira atunci cand cautati modele, exista portaluri precum Pinterest sau reviste de decoratiuni care va pot ajuta sa gasiti idei .
Atingerea personala ar trebui sa fie intotdeauna luata in considerare, iar aceasta include unele dintre functiile pe care le va indeplini piesa. De exemplu, organizarea adunarilor de prieteni, pregatirea unui spatiu de artizanat etc.
5. Iluminat natural si artificial
Unul dintre cele mai importante aspecte ale decorului este cantitatea, intensitatea si distributia luminii. Desigur, nu exista nimic ca lumina naturala, dar este supusa proiectarii arhitecturale.
Este important sa profitati de lumina care intra prin ferestre sau orificii de ventilatie si sa nu le acoperiti cu mobilier si perdele groase.
Noaptea, este bine sa luati in considerare toate resursele de iluminat disponibile pentru a obtine o atmosfera vesela. De exemplu, lampi de masa sau de podea. In general, se recomanda sa nu depasiti mai mult de trei resurse de lumina per camera .
O alta maxima sugereaza ca lumina calda este mai potrivita pentru spatiile de relaxare precum camera de zi , in timp ce lumina rece se potriveste mai bine in baie sau bucatarie.
6. Culoarea peretelui
Cealalta cheie a designului este utilizarea armonioasa a culorilor. Unii oameni picteaza mai intai, apoi aleg mobila, in timp ce altii aleg sa o faca invers. Important este ca gama tonala urmeaza o logica in intreaga camera. Asta nu inseamna ca totul este monoton.
Este posibil sa folositi culori diferite pentru a cauta senzatii diferite, precum albastru pentru un mediu mai activ sau paleta bej pentru un mediu mai calm. Un sfat bun este sa pictezi toti peretii intr-o singura culoare si sa evidentiezi doar peretele principal cu altul, cel care iese primul in evidenta prin pozitie.
Poate fi decorat si cu tapet, cu oglinzi sau cu tablouri originale. Nivelul de avangarda depinde de gustul personal. Multi prefera un stil clasic, in timp ce altii opteaza pentru nordic sau minimalist.
7. Textile si tesaturi de mobilier
Culorile peretilor si lumina naturala trebuie sa fie in concordanta cu mobilierul si materialele de fabricatie ale acestuia. Totul in casa spune ceva. In living, tapiteria canapelei devine o suprafata centrala. In general, optiunile solide sunt mai usor de combinat, la fel ca si culorile deschise.
Albul, gri sau bej nu vor prezenta provocari majore in adaptarea la pereti, perne si decoratiuni. Culorile mai puternice, cum ar fi rosu, verde sau albastru, trebuie folosite cu precautie , deoarece pot afecta logica desenului.
Cand vine vorba de textile, materialele naturale, precum pielea, matasea sau lana, tind sa fie mai comune si mai durabile. Cu toate acestea, materialele sintetice, cum ar fi microfibra, poliesterul si vinilul, ofera o durabilitate buna.
8. Asezati plante de interior
Este dificil sa te gandesti la un design interior fara prezenta plantelor. Acestea aduc o componenta naturala decorului, pe langa oxigenarea spatiilor. Desigur, ele functioneaza ca element decorativ, in functie de dimensiune si locatie. Unele specii ideale sunt arborele de jad, pothos sau ficus.
Alegerea plantelor va fi intotdeauna o decizie inteleapta atunci cand decorati casa.
9. Aranjati decoratiunile in mod logic
Ultimul exemplu de a-ti decora casa ca un expert este plasarea decoratiunilor. Nu ar trebui sa supraaglomerati spatiile, ci sa decorati fiecare piesa de mobilier cu cel putin un obiect .
Lampe de podea, vaze, poze pe perete, oglinzi, carti pe rafturi si suveniruri de calatorie adauga detaliile finale designului spatiului.
In anumite zone se poate realiza o aranjare simetrica a mobilierului si decoratiunilor. Aceasta inseamna instalarea, de exemplu, a tablourilor de aceeasi dimensiune pe fiecare parte a canapelei. Sau, de asemenea, asezati aceeasi lampa pe ambele noptiere si aceleasi perne pe patul din dormitor.
Firul colorat este una dintre cele mai bune tehnici de decorare a casei tale
Exista multe modele, culori, dimensiuni si textile care pot fi combinate intr-un spatiu. Unul dintre trucurile principale este sa cauti logica in intreaga structura, chiar si intr-un detaliu minor. De exemplu, unificati intreaga camera alegand o culoare principala.
Aceasta culoare ar trebui sa fie prezenta in obiectele mici, cum ar fi decoratiunile de pe masa centrala, pernele si ramele de oglinda . Restul mobilierului trebuie sa urmeze gama care incorporeaza acest ton. In acest fel, niciun obiect nu va fi izolat.