Daca iti plac drumetiile si plimbarile in natura, atunci iti va placea sa descoperi unele dintre cele mai frumoase cascade din Romania. Poti adauga cu usurinta unul sau doua la itinerar daca intentionezi sa faci drumetii in Carpati. Nu te descuraja daca ai alte planuri, unele cascade sunt suficient de aproape de drum si nu este necesar niciun efort major.

Vacantele in Romania au un farmec incontestabil. Dincolo de lipsurile turistice pe care le cunoastem foarte bine, Romania este o tara frumoasa, aproape obligatorie pentru fiecare calator care ar trebui sa se bucure de frumusetile ei naturale. Acestea, evident, includ cascade. Citeste in continuare si afla care sunt cele mai frumoase cascade din Romania pe care trebuie neaparat sa le vizitezi.

Cascade Romania

Cascada Serbota

Mai putin cunoscuta decat populara Balea, Cascada Serbota este una dintre cele mai frumoase din Muntii Fagaras. Cascada de 20 de metri inaltime, accesibila doar pe jos, se afla la 1.400 de metri, aproape de Cabana Negoiu. Urmeaza traseul de drumetii marcat cu triunghi albastru din Porumbacu de Sus. Este un traseu usor, perfect chiar si pentru familiile cu copii mici.

Cascada Cailor

Cu cei 95 de metri ai sai, Cascada Cailor este cea mai inalta din Romania. Situata in Muntii Rodnei, la 1.300 de metri, ofera una dintre cele mai frumoase imagini din Carpati. Numele sau neobisnuit provine dintr-o legenda locala cu o intorsatura trista. Dupa cum spune povestea, un grup de cai a sarit intr-un abis in timpul unui atac de urs pe munte. Poti ajunge la cascada cu telescaunul sau poti urma o poteca usoara de drumetii care incepe in statiunea Borsa, aproape de statia telescaunului.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea, inalta de 25 de metri, este prima atractie de pe traseul de drumetii de la Durau pana la cel mai inalt varf al Muntelui Ceahlau. Isi trage numele de la sunetul puternic pe care il creeaza atunci cand apa este din abundenta. Cand se intampla acest lucru, vei auzi cascada cu mult inainte de a o vedea cu adevarat. Este o oprire grozava pentru a te racori vara si o priveliste minunata in zilele inghetate de iarna.

Cascada Casoca

Cu o adancime de doar 5-6 metri, Casoca este mai mica decat majoritatea cascadelor din Romania. Cu toate acestea, este una dintre cele mai frumoase din tara. Este situat la doar cativa kilometri de Lacul Siriu, aproape de o linie de fortificatii montane din primul razboi mondial. Pe partea stanga, vei gasi o mica pestera folosita ca ascunzatoare de un localnic, Gheorghilas, care a sustinut o revolta majora din 1821.

Cascada Beusnita

Dupa o scurta, dar abrupta plimbare de la lacul albastru limpede Ochiul Beiului, vei gasi cascada Beusnita. Succesiunea de mici cascade continua pana cand ultima si cea mai impresionanta ajunge la cinci metri inaltime. Pentru cea mai buna vedere, vina primavara cand volumul este abundent si efectul apei care cade prin muschi si lichen este orbitor.

Cascada Vaioaga

A treia cascada din Cheile Nerei de pe lista noastra, Vaioaga este prima pe care o vei vedea mergand de la Podu Bei pana la Lacul Ochiului Beiului. Un mic semn, altfel usor de ratat, indica drumul catre cascada care se afla la doar cativa metri distanta. Surprinzatoare, dar trecuta cu vederea in cautarea celor mai faimoase atractii ale zonei, Cascada Vaioaga ofera un loc minunat de relaxare.

Cascada Balea

Cu cei 60 de metri ai sai, Cascada Balea este cea mai inalta cascada cu mai multe trepte din Romania si punctul de mijloc al celebrului Transfagarasan. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute atractii din Fagaras, cea mai inalta grupa a Carpatilor. In timp ce il poti vedea cel mai bine de la telecabina, o poti admira si de la distanta, la doar o ora de mers pe jos, de la Cabana Balea.

Cascada Valul Miresei

Valul Miresei, cunoscut si sub numele de Cascada Rachitele, este una dintre cele mai frumoase cascade din Transilvania. Peste 30 de metri inaltime, acest site devine un paradis iarna pentru cataratul pe gheata. Speram ca ghidul nostru cu primele 10 cascade din Romania te va ajuta sa-ti planifici urmatoarea vacanta la aceasta mare destinatie. Oricare dintre aceste locuri este o alegere sigura pentru a petrece timp de calitate departe de partea zgomotoasa si urbana a lumii civilizate.

Cascade Bihor

Cascada Varciorog

Muntele Bihor nu ofera doar itinerarii grozave de drumetii, ci si o multime de pesteri secrete, chei si cascade care merita mai mult decat eforturile tale. Poti vizita Pestera Vartop care pastreaza urme umane vechi de 62.000 de ani sau Cetatile Ponorului, un ansamblu de pesteri cu intrari largi spectaculoase. In plus, un traseu usor te va duce la Cascada Varciorog, un loc excelent pentru odihna inainte de a incepe urmatoarea drumetie.

Cascada Saritoarea Iedutului

Cascada Saritoarea Iedutului este o cascada superba in apropierea manastirii “Manastirea Stana de Vale”, la est de Budureasa, in regiunea Bihor, Romania. De la Budureasa mergi spre est pana la manastire pe drum pana ajungi la Cascada Valul Miresei. De aici este o plimbare de 20 minute pana la Cascada Saritoarea Iedutului.

Cascada Vadu Crisului

Cascada Vadu Crisului este situata intr-un peisaj natural foarte frumos din Muntii Padurea Craiului, pe malul stang al raului Crisul Repede, langa intrarea in Pestera Vadu Crisului. Apa care iese din Pestera Vadu Crisului, realizeaza ultima minune naturala, Cascada Vadu Crisului, o cadere de 9 m, care ajunge la un spectaculos calcar turnator de apa si apoi ajunge la Crisul Repede.

Cascade Brasov

Cascada Urlatoarea

Situata aproape de Busteni, cascada Urlatoarea este printre cele mai spectaculoase cascade din Romania. Situata la 1.100 de metri (3.608 ft) inaltime si avand o inaltime de 15 metri (49 ft), cascada ofera un spectacol incantator. La cascada se poate ajunge pe jos, din Busteni, bucurandu-te de peisajele frumoase ale muntilor. Deasupra cascadei, te poti odihni in Lunca Reginei Maria, numita dupa fosta regina a Romaniei, care ar fi oprit acolo pe promenadele ei de calarie.

Cascada Tamina

Cascada Tamina, cea mai spectaculoasa din Brasov, va fi reabilitata si plasata in circuitul turistic. Se poate accesa acum, dar drumul este aproape total distrus si este accesibil doar turistilor care au experienta in trekking si au echipament special de alpinism. Reabilitarea va fi facuta de Administratia Padurilor Sacele care a reinviat si Canionul celor 7 Scari, unic in Europa de Est.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here